Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános Szerződési Feltételek

1. BEVEZETÉS

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) tartalmazza a www.kvantwebshop.hu weboldalon (továbbiakban: honlap) elérhető szolgáltatás igénybevételének feltételeit. A honlap használatához szükséges, bármilyen jellegű tájékoztatást az ÁSZF és a honlapon elérhető egyéb információs anyagok nyújtják. Az Ügyfél a honlap használatával tudomásul veszi és elfogadja a jelen ÁSZF-ben foglaltakat. A KVANT Kft., mint a www.kvantwebshop.hu online kereskedelmi portál üzemeltetője (továbbiakban: Szolgáltató) fenntartja jogát az ÁSZF egyoldalú módosítására. Az egyoldalú módosítás nem vonatkozhat a módosításról szóló szolgáltatói tájékoztatást megelőzően véglegesített Megrendelésekkel kapcsolatos ügyletekre. A módosításról a Szolgáltató rövid felhívás formájában tájékoztathatja Ügyfeleit, amely a www.kvantwebshop.hu erre a célra szolgáló felülete. A Szolgáltató információs levél formájában valamennyi Ügyfelet Saját profiljában megadott e-mail címen értesíti a változásról. A módosítást követően a Szolgáltatás használata a jelen ÁSZF módosításának elfogadását jelenti.

2. A SZOLGÁLTATÓ

  • Név: KVANT Kft.
  • Székhely: 2314 Halásztelek, Béke u. 50.
  • Telephely és levelezési cím: 1116 Budapest, Temesvár u. 19-21.
  • Képviselő neve: Hencsei Zoltán
  • Cégjegyzékszám: 13-09-198307
  • Bejegyző Bíróság neve: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága
  • Adószám: 12283611-2-13
  • Közösségi adószám: HU 12283611
  • Számlavezető pénzintézet: K&H Bank
  • Számlaszám: 10403136-50526977-70781002
  • E-mail cím: info@kvant.hu
  • Központi telefonszám: +36 1 371 0760
  • Vevőszolgálati telefonszám: +36 1 371 0760
  • Vevőszolgálat ügyfélszolgálati ideje: H – Cs 07:30-16:30, P 07:30-14:00

 

3. AZ ALÁBBI FOGALMAK A JELEN ÁSZF-BEN A KÖVETKEZŐK SZERINT ÉRTELMEZENDŐK:

Szolgáltató: a KVANT Kft. a 2. pontban megjelölt adatokkal.

Ügyfél: aki a honlapon regisztrál, a regisztrációját a Szolgáltató engedélyezi, Ügyféli profillal rendelkezik (a továbbiakban: Saját profil). A honlap célja üzleti Partnerek (cégek és egyéni vállalkozók) kiszolgálása, akik autómosó vállalkozást működtetnek. A regisztráció a Szolgáltató jóváhagyását követően válik érvényessé. A Szolgáltató egyéni vállalkozó és céges regisztráció esetén hagyja kizárólag jóvá a regisztrációt. Ügyfél tehát kizárólag cég, egyéni vállalkozó vagy egyéb szervezet lehet, ebből következően az Ügyfél a Ptk. alapján nem minősül fogyasztónak.

Vásárló: az az Ügyfél, aki a honlapon keresztül megrendelést adott le.

Saját profil: az Ügyfél a honlapon regisztráció útján Saját profilt hozhat létre, adószám, cégnév, székhely, képviselő neve, e-mail cím, telefonszám és jelszó megadásával.  A Profil menüpontokba szedve tartalmazza az Ügyfél által a regisztráció során és a megrendelése(i) leadásakor megadott adatokat, információt.

 

Az Ügyfél a regisztráció során, és a Vásárló a megrendelés leadásakor köteles valós adatokat megadni. Amennyiben a Szolgáltató tudomására jut, hogy az Ügyfél által megadott adatok köre nem valós elemeket (is) tartalmaz, jogosult az Ügyfél Saját profiljához való hozzáférését korlátozni, illetve az Ügyfelet a Honlap használatából kizárni.

Kedvenceim: a Honlapon az Ügyfélnek lehetősége van egyéni terméklistákat összeállítani.

Az Ügyfél anyagi felelősséggel tartozik a belépési adatai felhasználásával leadott megrendelésekért. A Szolgáltatónak nem feladata ellenőrizni a kiszállítás helyére, vagy a megrendelt termékek mennyiségére vonatkozó adatok valódiságát és helyességét.

Honlap: a www.kvantwebshop.hu oldal és aloldalai.

Termék: a www.kvantwebshop.hu által eladásra kínált termék és/vagy szolgáltatás, amely vonatkozásában az Ügyfél a Honlapon a megrendelését leadhatja.

Szerződés: a Szolgáltató és a Vásárló között a Honlapon megjelenített termékek és szolgáltatások értékesítése/megvásárlása tárgyában a jelen ÁSZF-ben foglaltak szerint, a Szolgáltató és a Vásárló egyidejű fizikai jelenléte nélkül jön létre.

Tartalom:

minden olyan adat és/vagy információ (beleértve kép, ábra, logó, grafikai elem, videó, fájl, szöveg, dizájn), amely a Honlapon látható és hozzáférhető;

minden olyan e-mail és/vagy egyéb üzenet által tartalmazott adat és/vagy információ, amelyet a Szolgáltató a Vásárlónak elektronikus kommunikációs eszközön keresztül küld.

a Szolgáltatóval partneri kapcsolatban álló harmadik félre, valamint az általa nyújtott szolgáltatásra (különösen, de nem kizárólagosan: futárszolgálat) vonatkozó adatok, információk, árak.

Hírlevél: elektronikus úton (e-mail, SMS) a Szolgáltató által a hírlevél-szolgáltatásra feliratkozott Ügyfélnek időszakosan küldött kereskedelmi üzenet, kommunikáció, amely a www.kvantwebshop.hu oldalt érintő változásokról/újdonságokról, a honlapon megjelenített Termékekről és/vagy a Szolgáltató által adott időszakban szervezett/vállalt promóciókról, kedvezményekről tájékoztat, és nyújt információt.

Megrendelés: a Vásárló a www.kvantwebshop.hu oldalon található egy vagy több Termék szükséges mennyiségét megjelöli, és vásárlói kosarába helyezi. A Termékek kiválasztását követően, a kosár megtekintése során az igényelt mennyiségeket módosítani lehet a darabszámok megváltoztatásával, és a „Módosít” gomb használatával. Az adatok beállítása után a szállítandó Termék mennyisége a Pénztár gomb használata után automatikusan megjelenik, ezt követően van lehetőség a szállítási mód és a fizetési mód beállítására, majd a pénztár gomb használatával a megrendelés véglegesítésére és a fizetésre.

 

200 kg-nál nagyobb össztömegű megrendelés esetén:

A raklapokat a szállítási tömegnek megfelelő mennyiségben a Vásárlónak kell a kosárba helyeznie. A raklapok kosárba kerülése nem automatikus.

200 kg feletti össztömegű megrendelések esetében Vásárló az alábbiak szerint raklapot is köteles rendelni a leszállításhoz, melyeket Szállító számára a számla összegében ki kell fizetni:

200-600 kg között 1 db raklap

600-1000 kg között 2 db raklap

1000-1400 kg között 3 db raklap

1400-2000 kg között 4 db raklap

Kosárérték: egy Megrendelésben a Szolgáltatótól megrendelni kívánt Termékek vételárának, ezen Termékek csomagoláshoz szükséges raklapok árának, és a szállítási díjnak az összege, azaz a Vásárló által a Szolgáltató részére fizetendő végösszeg.

Speciális időszakokban, meghatározott időtartamban, termékakciók során az akciók egyedi feltételei és kedvezményei is érvényesek.

 

4. MEGRENDELÉS FOLYAMATA

 

A, Saját profil

 

  • A Megrendeléshez az Ügyfélnek a Honlapon lehetősége van Saját profilt létrehozni a számlázáshoz szükséges adatok (vállalkozás, szervezet neve, adószáma, székhelye, telefon száma, e-mailcíme stb.), és jelszó megadásával

 

B, Megrendelés leadása, fizetés, kiszállítás/átvétel

 

  • A Honlapon keresztül az Ügyfél/Vásárló Megrendelést adhat le oly módon, hogy a kiválasztott Termék(ek)et a Kosárba helyezi, egyúttal megadja a Megrendelés teljesítéséhez szükséges szállítási és számlázási adatokat, valamint kiválasztja a fizetési és az átvételi módot. A Termék(ek) Kosárba helyezése nem jelenti a Megrendelés véglegesítését.
  • Az Ügyfél jelen ÁSZF elfogadását követően a Megrendelés gombra kattintva véglegesítheti a Megrendelést (ajánlat).
  • A Megrendelés véglegesítésével az Ügyfél/Vásárló kijelenti, hogy az általa megadott, a vásárláshoz szükséges adatok a valóságnak megfelelnek, és hozzájárul, hogy azokat a Szolgáltató Megrendelés teljesítése céljából felhasználja, kezelje, különösen, hogy szükség esetén, a Szolgáltató felvegye a kapcsolatot vele a megadott elérhetőségek (email vagy telefon) bármelyikén. A Megrendelés véglegesítésével az Ügyfél vállalja, hogy az általa megjelölt fizetési módon a Megrendelés ellenértékét kiegyenlíti, ennek elmaradása esetén a Megrendelés teljesítését a Szolgáltató megtagadhatja.
  • A Kosárértéket bankkártyával és utalással lehet rendezni.
  • Speciális időszakokban, meghatározott időtartamban, termékakciók során az akciók egyedi feltételei és kedvezményei is érvényesek, pld egyedi fizetési kondíciók.
  • A Szolgáltató a bankkártya elfogadását korlátozhatja megszüntetheti. Tesztidőszakban és egyéb, pld akciós időszakokban a bankkártyás fizetés nem lehetséges.
  • A Szolgáltató telephelyén történő személyes átvétel esetén, az átvételt megelőzően lehetséges a készpénzes és a bankkártyás fizetés is.  

C, Megrendelés visszaigazolása, szerződés létrejötte

 

  • Szolgáltató a véglegesített Megrendelést automatikus e-mailen igazolja vissza. A Szolgáltató és Vásárló közötti Szerződés a Kosárérték összegének a kifizetésével (Szolgáltató bankszámláján való jóváírás időpontja) jön létre.
  • Az online fizetések (online bankkártyás fizetés vagy banki átutalás) esetében a Szolgáltató nem felel a Vásárlónál felmerülő bármely olyan többletköltségért, amely a Vásárló által választott fizetési móddal, vagy a Vásárló kártyakibocsátó bankjával áll összefüggésben (különösen, de nem kizárólagosan devizaárfolyam, egyéb költségek). A Vásárló felelős a fizetési mód kiválasztásából eredő következményekért.
  • Ha a Szolgáltató a Vásárló által megrendelt Termék(ek) szállítását nem tudja teljesíteni, úgy erről köteles tájékoztatni a Vásárlót, és a Kosárérték összegét 7 napon belül visszatéríteni részére, amennyiben az a Vásárló által már kiegyenlítésre került és a Vásárló is kifejezte és elfogadta a szerződés felbontásának tényét. A felek megállapodhatnak a Megrendelés teljesítésének átütemezéséről és/vagy módosításáról is.

  • A Szolgáltató – a Vásárló egyidejű értesítése mellett jogkövetkezmények nélkül – törölheti a Vásárló Megrendelését, az alábbi esetekben:

1. amennyiben a Vásárló online fizetési módot jelölt meg, és a kártyát kibocsájtó pénzintézet a tranzakciót nem engedélyezi;

2. amennyiben a Vásárló online fizetési módot jelölt meg, és az online fizetést biztosító partner nem tudja érvényesíteni a tranzakciót;

3. ha a Vásárló által megadott adatok nem fedik a valóságot, nem teljes körűek, vagy nem teszik lehetővé a Megrendelés teljesítését; 

 

Speciális időszakokban, meghatározott időtartamban termékakciók során az akciók egyedi feltételei és kedvezményei is érvényesek.

 

6. SZÁLLÍTÁS

 

  • A Szolgáltató a Megrendelés visszaigazolásával vállalja, hogy a megrendelt Terméket – a szerződött, szállítást végző partnerein keresztül – a Kosárérték Vásárló általi megfizetése esetén a Vásárló által a Megrendelés során rögzített magyarországi szállítási címre eljuttatja.
  • A Szolgáltató biztosítja a megrendelt Termék megfelelő csomagolását, és a kísérő dokumentumok elküldését.
  • A Szolgáltató a szállítást kizárólag magyarországi címre vállalja.
  • A Szolgáltató tájékoztatja a Vásárlót a szállítás költségéről a Megrendelés leadásának folyamata során – a megrendelés Vásárló általi véglegesítését megelőzően - a Honlap erre szolgáló felületein, a szállítási mód bejelölése után.
  • Speciális időszakokban, meghatározott időtartamban, termékakciók során az akciók egyedi feltételei és kedvezményei is érvényesek, pld kedvezményes vagy ingyenes szállítás a megrendelt termékek mennyiségétől függően.
  • A Szolgáltató a 11 óráig leadott megrendelésekre vonatkozóan amennyiben nem áll fenn készlethiány, a termékeket legkésőbb a megrendelés leadását követő második munkanapon átadja a kiszállítás végző fuvarozónak. A Termékek szállításával kapcsolatos értesítések és közlések – különös tekintettel a szállítás várható időpontjára – csupán tájékoztató jellegűek, azok nem válnak a Szerződés részévé. Ennek alapján sem a Szolgáltató, sem a Vásárló nem fordulhat kártérítési igénnyel a másik félhez a szállítással kapcsolatban tett nyilatkozatokban, tájékoztatásokban rögzítettek meghiúsulása, illetve elmaradása esetén.

  • Szolgáltató az alábbi szállítási módozatot kínálja Vásárlói részére, mely szállítási módok közül a Vásárló a Megrendelés során választhat:

1. Futárszolgálat

A futárszolgálat az ország bármely pontjára kikézbesíti a küldeményeket 2000 kg-ig. 2000 kg feletti össztömeg esetén előzetes egyeztetés szükséges a Szolgáltatóval.

A raklapokat a szállítási tömegnek megfelelő mennyiségben a Vásárlónak kell a kosárba helyeznie. A raklapok kosárba kerülése nem automatikus.

200 kg feletti összes tömegű megrendelések esetében Vásárló az alábbiak szerint raklapot is köteles rendelni a leszállításhoz, melyeket Szállító számára a számla összegében ki kell fizetni:

200-600 kg között 1 db raklap

600-1000 kg között 2 db raklap

1000-1400 kg között 3 db raklap

1400-2000 kg között 4 db raklap

 

A szükséges raklap(ok) kosárba helyezésének elmulasztása esetén Szolgáltató írásban tájékoztatja a Vásárlót, hogy a Megrendelést csak a raklapok utólagos kiszámlázása esetén teljesíti. Vásárló köteles a rendelés teljesítéséhez szükséges raklapok kiszámlázását írásban visszaigazolni. Írásos visszaigazolás hiányában Szolgáltató a Megrendelést 5 munkanap elteltével, teljesítés nélkül törli.

Egyéb csomagolási díjat a Szállító nem számol fel.

 

  • A Termékek mennyiségi és minőségi átvétele a megrendelt Termékek kézbesítésekor a futár jelenlétében történik a Vásárló részéről. Ennek keretében a Vásárló a csomag kibontásával egyidejűleg a futár jelenlétében köteles meggyőződni a Termék észlelhető hibáiról. Amennyiben a Vásárló a csomag kibontásakor észleli, hogy a Termék sérült, esztétikai- vagy egyéb hibával rendelkezik, köteles a Termék, illetve Termékek átvételét megtagadni, és a Terméket – az erre rendszeresített űrlap egyidejű kitöltésével – a futárral visszaküldeni.
  • Az elektromos és elektronikus berendezések hulladékai olyan veszélyes anyagokat tartalmazhatnak, amelyek káros hatást fejthetnek ki a környezetre és az emberi egészségre abban az esetben, ha azokat nem gyűjtik be szelektíven. A Vásárlóknak kötelessége az elektromos és elektronikus berendezések hulladékait szelektíven gyűjteni. Ezen hulladékok begyűjtése a szelektív hulladékgyűjtő pontoknál történik.

2. Személyes átvétel

A Szolgáltató 1116 Budapest, Temesvár u. 19-21. cím alatti telephelyén hétfőtől-csütörtökig 8 és 15 óra között, pénteken 8 és 12.30 óra között lehetőség van a megrendelt termékek személyes átvételére, saját elszállításra.

A saját elszállításhoz nem szükséges a 200 kg össztömeg feletti esetekben raklapot hozzárendelni.

Egyéb csomagolási díjat a Szállító nem számol fel.

  

7. A TERMÉKEK FELETTI TULAJDONJOG ÁTSZÁLLÁSA

 

A Termék feletti tulajdonjog a Kosárértékből a Termék vételárának megfizetését követően száll át a Vásárlóra.

 

8. SZÁMLÁZÁS

 

  • A Honlapon szereplő Termékek Honlapon feltüntetett árai magyar forintban értendők, tartalmazzák a környezetvédelmi termékdíj-köteles termékek esetén a környezetvédelmi termékdíjat, de nem tartalmazzák az ÁFÁ-t.
  • A szállítási mód bejelölése után a kosárban található Termékek összegzett nettó és bruttó vételára, valamint a szállítási díj és a szállításhoz szükséges raklapok ára is. Ezek összegeként végösszeg címen a fizetendő összeg is látható.
  • A Szolgáltató számlát bocsát ki a Vásárló számára a megrendelt Termékeket szállítási díjat és raklapok árát illetően. A Vásárló kötelessége továbbítani a számla hatályos jogszabályok szerinti kibocsátásához szükséges összes adatot és információt. Ennek elmulasztása, illetve hiányos vagy hibás rögzítése esetén a Szolgáltató nem kötelezhető új számla kiállítására.
  • A Szolgáltató az értékesített Termékekről szóló számlát elsősorban elektronikus úton bocsátja a Vásárló rendelkezésére. A kiállított számla elektronikus üzenet (e-mail) formájában megküldésre kerül a Megrendelésben megadott e-mail címre. A kiállított számla másolatát a termékekhez is csatolja a Szolgáltató.

 

Fizetés a K&H Bank rendszerén

 

  • A webshop 2021. május 3-ai indulásával a bankkártyás fizetés még nem lehetséges. A bankkártyás fizetés lehetőségének biztosítását követően:
  • A www.kvantwebshop.hu részére a K&H Bank Zrt. biztosítja a kártya elfogadás lehetőségét, biztonságos, SSL protokollt használó kártya elfogadó rendszere által. Bankkártyás fizetéskor Vásárlót átirányítjuk a K&H Bank fizetőoldalára, és a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett, a nemzetközi kártyatársaságok szabályai és biztonsági előírásai szerint működő oldalon történik, és nem a www.kvantwebshop.hu oldalán.
  • A www.kvantwebshop.hu nem tárolja és nem kezeli az Ügyfél/Vásárló bankkártya-adatait, azok a KVANT Kft. számára nem elérhetők és nem kerülnek továbbításra.
  • Az Ügyfél felel a Saját profiljába történő belépésért, annak adott esetben történő automatikussá tételéért és a belépéshez szükséges jelszó meghatározásáért, megadásáért, valamint annak harmadik személy részére történő esetleges továbbításáért, hozzáférhetővé tételéért. Az abból eredő mindennemű felelősség az Ügyfelet terheli. A Saját profilból leadott megrendelésért és az ahhoz kapcsolódó mindennemű, ügyféloldali tevékenységért a Saját profil tulajdonosa felel, a Szolgáltató a saját felelősségét az ebből eredő esetleges hátrányokért, károkért kizárja

 

8. ELÁLLÁS, TERMÉKEK/SZOLGÁLTATÁSOK, AMELYEKRE NEM BIZTOSÍTOTT AZ ELÁLLÁS JOGA

Elállás joga

 

  • Ha a Vásárló elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni postacímünkre (KVANT Kft., 1116 Budapest, Temesvár u. 19-21.) vagy email címünkre (info@kvant.hu), illetőleg nyilatkozatát megteheti ügyfélszolgálati telefonszámunkon (+36 1 371-0760) vagy személyesen cégünk telephelyén is. Az elállási nyilatkozat-minta a honlapon megtalálható.
  • Ezen elállási jogot a Vásárló a Kosárérték általa történt megfizetésétől számított 24 órán belül gyakorolhatja
  • Ha a Vásárló a fentiek alapján érvényesen eláll a Megrendelése folytán a Szolgáltató és közte létrejött szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató a Vásárló által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Vásárló a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) visszatéríti. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha a Vásárló más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Vásárlót semmilyen többletköltség nem terheli.
  • Ha szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén Vásárló a Szolgáltató általi teljesítés megkezdését követően gyakorolja felmondási jogát, úgy az elszámolás során köteles megtéríteni a Szolgáltató ésszerű költségeit.

 

 Kellékszavatosság

 

  • Milyen esetben élhet a Vásárló a kellékszavatossági jogával?


A Vásárló a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

 

  • Milyen jogok illetik meg Vásárlót kellékszavatossági igénye alapján?

 

A Vásárló – választása szerint – az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

 

1. Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen, vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna.

 

2. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását, vagy a hibát a Szolgáltató költségére a Vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja, vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.

 

3. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a Vásárló viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

 

  • Milyen határidőben érvényesítheti Vásárló kellékszavatossági igényét?
    A Vásárló köteles a hibát annak felfedezése után késedelem nélkül közölni a Szolgáltatóval. A Vásárló a szerződés teljesítésétől számított egy éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti (szavatossági jog elévülése).  A Terméknek a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági igény elévülése viszont újból kezdődik. Ezt a szabályt kell alkalmazni arra az esetre is, ha a kijavítás következményeként új hiba keletkezik.
  • Kivel szemben érvényesítheti a Vásárló kellékszavatossági igényét?
    A Vásárló a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
  • Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
    A Vásárló köteles bizonyítani, hogy a Vásárló által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

9. JÓTÁLLÁS

 

A KVANT Kft. a Honlapon új, eredeti csomagolású, ellenőrzött forrásból származó Termékeket forgalmaz. Egyes, a Szolgáltató által értékesített Termékekre nézve a Szolgáltató 6 hónapos (6) időtartamú jótállást vállal, amennyiben a Terméket a Szolgáltató szereli be.  Azt, hogy az adott termék rendelkezik–e ezen jótállással, a Honlapon az adott Termékhez kapcsolódó szolgáltatói leírás és tájékoztatás tartalmazza.

 Szolgáltató a jótállás időtartama alatt a jótállást keletkeztető jognyilatkozatban (Vásárlóval létrejött szerződés) foglalt feltételek szerint köteles helytállni a hibás teljesítésért. Mentesül a jótállási kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

A jótállási igény Vásárló által kizárólag a jótállási határidőben érvényesíthető. Ha a Szolgáltató jótállási kötelezettségének a Vásárló felhívására - megfelelő határidőben - nem tesz eleget, a jótállási igény a felhívásban tűzött határidő elteltétől számított három hónapon belül akkor is érvényesíthető bíróság előtt, ha a jótállási idő már eltelt. Ezen határidő elmulasztása viszont jogvesztéssel jár.

A jótállási igény érvényesítésére egyebekben a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni

 

10. FELELŐSSÉG

 

  • A Szolgáltató nem vonható felelősségre a Vásárlót vagy bármely harmadik felet érintő semminemű kárért, amely a Szolgáltató szerződéses kötelezettségének teljesítéséből fakad, kivéve, ha a Szolgáltató neki felróható módon szerződésszegést követ el, és a kár ebből eredően következik be. A Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a Termék nem rendeltetésszerű használatából ered.  

 

11. AZ ONLINE ÉRTÉKESÍTÉSRE VONATKOZÓ SPECIÁLIS RENDELKEZÉSEK

 

  • A Honlapot regisztrált Ügyfél/Ügyfelek használhatják. A www.kvantwebshop.hu fenntartja a jogot, hogy az Ügyfélnek/Vásárlónak a Megrendelés leadásához való jogosultságát és hozzáférését, és/vagy valamely fizetési mód választását majd alkalmazását korlátozza, amennyiben az adott Ügyfél/Vásárló a Honlapon végzett tevékenységével veszélyeztetheti a Honlap zavartalan működését, és/vagy tevékenységével a Szolgáltatónak kárt okozhat. Ezen esetben az Ügyfél a Szolgáltató Ügyfélszolgálatához fordulhat, ahol a korlátozás(ok) indokairól tájékoztatást kap.
  • Amennyiben egy adott internethálózatról a Szolgáltató megítélése szerint az átlagosnál nagyobb forgalom érkezik, a Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Honlapot látogató Ügyfelek/Vásárlók számára „captcha” típusú kód használatát vezesse be, a Honlap tartalmának és valamennyi információjának a védelme érdekében.
  • A Honlapon feltüntetett Tartalom, különösen a Termékek leírására használt információ nem jelenti a Szolgáltató ajánlati kötöttségét, ezek kifejezetten a bemutatás célját szolgálják. A Honlapon szereplő képek csupán illusztrációk, a termékek csomagolása eltérhet az oldalon szereplőtől.
  • A Szolgáltató a Megrendelés lebonyolításával kapcsolatos szolgáltatások teljesítésével harmadik személyt bízhat meg a Vásárló előzetes és/vagy egyidejű tájékoztatásával. Ez a Vásárló beleegyezéséhez nem kötött. A Szolgáltató azonban ezen esetekben is felel a Vásárlóval kötött Szerződésből eredő kötelezettségei teljesítéséért, azaz a Szolgálató a Vásárló felé az általa megbízott harmadik személy teljesítéséért úgy felel, mintha azt maga végezné.

 

12. SZELLEMI TULAJDON

 

  • A Tartalom a jelen ÁSZF-ben foglalt meghatározásának megfelelően magába foglalja különösen, de nem kizárólagosan a Honlapon feltüntetett logókat, grafikai elemeket, kereskedelmi védjegyeket, képeket, videókat, animációkat, multimédia szövegeket és/vagy bármely egyéb tartalmat. Mindez kifejezetten a Szolgáltató szellemi tulajdonát képezi, és a Szolgáltató ezzel kapcsolatban minden jogát fenntartja.
  • Az Ügyfél/Vásárló a Tartalmat, illetve annak egy részét kizárólag személyes felhasználás céljából töltheti le, másolhatja, illetve használhatja a jelen ÁSZF rendelkezéseivel összhangban. A személyes felhasználáson túl az Ügyfél/Vásárló – a Szolgáltató kifejezett, írásos hozzájárulása nélkül – nem jogosult a Tartalmat másolni, terjeszteni, közölni, harmadik félnek átküldeni, módosítani és/vagy más módon megváltoztatni, felhasználni, illetve az eredetitől eltérő bármely más kontextusba helyezni.
  • Bármely Tartalom, amelyhez az Ügyfélnek/Vásárlónak hozzáférése van, vagy ahhoz hozzáférést nyer bármely eszköz révén, a jelen ÁSZF hatálya alá tartozik.
    Amennyiben a Szolgáltató egy Ügyfélnek / Vásárlónak a Tartalom vagy annak bizonyos része vonatkozásában a közöttük erre létrejött külön megállapodás értelmében, az abban meghatározott tartalommal felhasználási jogot ad, és amely tartalomhoz az Ügyfélnek/Vásárlónak hozzáférése van, vagy az Ügyfél/Vásárló ezen megállapodás következtében hozzáférést nyer, e felhasználási jog csakis a megállapodásban meghatározott Tartalomra terjed ki, kizárólag annak vagy azoknak a Honlapon történő elérhetősége időszakában, vagy a megállapodásban maghatározott időszakra érvényes, a meghatározott feltételeknek megfelelően.

 

13. HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Az Ügyfélnek/Vásárlónak lehetősége van feliratkozni a Honlap hírlevél szolgáltatására, amellyel hozzájárul, hogy a KVANT Kft. közvetlen üzletszerzési céllal hírlevelet és ajánlatokat küldjön részére. A hírlevél feliratkozás minden esetben önkéntes. A hírlevél feliratkozással összhangban az Ügyfél elolvasta és elfogadta a Honlap Adatkezelési tájékoztató irányelveit.

 

Az Ügyfélnek/Vásárlónak lehetősége van feliratkozni a Honlap hírlevél- szolgáltatására, amellyel hozzájárul, hogy a KVANT Kft. közvetlen üzletszerzési céllal hírlevelet és ajánlatokat küldjön részére. A hírlevél feliratkozással összhangban az Ügyfél elolvasta és elfogadta a Honlap Adatkezelési tájékoztatóban rögzített adatvédelmi irányelveit.

 

Az Ügyfél /Vásárló bármikor leiratkozhat a KVANT Kft. által küldött Hírlevelekről az alábbi módokon:

 

1. a leiratkozási szándékról értesíti a marketing@kvant.hu e-mail címre küldött üzenetével;

a hírlevelekben a leiratkozási linkre kattintva;

2. A kérés adminisztratív megvalósítása 14 napon belül megtörténik.

 

14. VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁSOK

 

  • A Megrendelést követő 14 nap elteltével a Vásárlótól a Szolgáltató az általa megvásárolt Termék Véleményét kérheti, a részére a Saját profiljában megadott e-mail címére küldött e-mail útján. Ezen Véleménnyel a Vásárló elősegíti más Ügyfelek megfelelő tájékoztatását, új szolgáltatások fejlesztését, részletesebb termékleírások készítését. A Vélemény leadása önkéntes, a Szolgáltató nem vállal kötelezettséget a leadott Vélemények mindenkori elemzéséért és megjelenítésért.

 

15. A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSE

 

  • Szolgáltató minden szükséges lépést megtesz, hogy biztosítsa az Ügyfél /Vásárló által megadott személyes adatok biztonságát mind a hálózati kommunikáció, mind az adatok tárolása, őrzése során. A személyes adatok kezeléséről bővebben a Honlapon található Adatkezelési tájékoztató c. dokumentum rendelkezik.

 

16. AZ ÁSZF SZOLGÁLTATÓI EGYOLDALÚ MÓDOSÍTÁSÁNAK MENETE

 

Szolgáltató jogosult jelen ÁSZF egyoldalú módosítására akként, hogy az Ügyfelekkel szemben az ÁSZF módosítás akkor hatályosul, amikor azt a honlapon közzéteszi a Szolgáltató, illetve az Ügyfél részére erről külön írásos (e-mailes) tájékoztatást is küld.

 

A Szolgáltató által elvégzett egyoldalú módosítás nem vonatkozik és nem érinti az ÁSZF módosítás hatályba lépését megelőzően a Vásárló által véglegesített megrendelés alapján a Szolgáltató és Vásárló között már létrejött szerződést.

 

17. VIS MAIOR

 

  • E fogalom alatt értendő minden olyan ok, eset, körülmény, amely előre nem látható, nem ellenőrizhető, és/vagy olyan, a Szolgáltatót érintő, de tőle független ok, amelynek felmerülése lehetetlenné teszi Szolgáltató számára a jelen ÁSZF-ben vállalt kötelezettségek teljesítését.
  • A felek egyike sem vonható felelősségre a szerződéses kötelezettségek nem teljesítéséért abban az esetben, amennyiben azt részben vagy egészben Vis Maior eredményezi.
  • Amennyiben a Vis Maior annak felmerülésétől számított 15 (tizenöt) napon belül nem szűnik meg, bármely fél – a másik fél egyidejű értesítése mellett – megszüntetheti a szerződést, anélkül, hogy a másik fél kártérítési igénnyel léphetne fel.

 

18. ALKALMAZANDÓ JOG, PANASZKEZELÉS, JOGÉRVÉNYESÍTÉS

 

Jelen ÁSZF és az ennek keretében létrejött szerződések vonatkozásában a mindenkor hatályos magyar jog az irányadó.

 

Utolsó módosítás dátuma: 2021. április 30. www.kvantwebshop.hu – Minden jog fenntartva. Kvant Kft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

A kvantwebshop.hu weboldal üzemeltetője a KVANT Kft. (székhelye: 2314 Halásztelek, Béke u. 50, telephelye: 1116 Bp., Temesvár u. 19-21., cégjegyzékszám: 13 09 076164; adószám: 12283611-2-13; adatvédelmi nyilvántartási azonosító: 04490-0001; tel.: +36-1-371-0760; email: info@kvant.hu a továbbiakban: „kvantwebshop”, „mi”, „KVANT Kft.” és ezek nyelvtani formái) adatkezelőként tisztában van azzal, hogy milyen fontossággal bír ügyfelei számára az adatvédelem. Ezért arra törekszünk, hogy világossá tegyük, hogyan gyűjtjük, használjuk, adjuk át, továbbítjuk és tároljuk ügyfeleink személyes adatait az Európai Parlament és Tanács Általános Adatvédelmi Rendeletéről szóló 2016/679 számú rendeletével (a továbbiakban: GDPR) összhangban.

Az alábbiakban összefoglaljuk Adatkezelési tájékoztatónk legfontosabb elemeit. Kérjük, hogy az adatai feldolgozásának módjával kapcsolatos részletes információkért olvasson tovább.

A jelen Adatkezelési tájékoztatót a KVANT Kft. bármikor, egyoldalúan módosíthatja. A jelen Adatkezelési tájékoztató és annak mindenkori módosításai a KVANT Kft. webáruházában (www.kvantwebshop.hu) kerülnek közzétételre. A honlap használatával, mint felhasználó Ön elfogadja jelen Adatkezelési tájékoztató rendelkezéseit.

A WEBOLDALON TÖRTÉNŐ BÖNGÉSZÉSHEZ ÉS REGISZTRÁCIÓHOZ KAPCSOLÓDÓ ADATKEZELÉS

Az adatkezelésünk jogalapjai az alábbiak lehetnek:

  1. a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szerint a felhasználó megfelelő tájékoztatáson alapuló önkéntes hozzájárulása az adatkezeléshez (a továbbiakban: Hozzájárulás);
  2. a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja szerint az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben a Felhasználó, mint érintett az egyik fél (a továbbiakban: Szerződés teljesítése)
  3. a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja szerint az adatkezelés az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez szükséges (mint például számviteli, könyvviteli kötelezettség teljesítése – a továbbiakban: Jogi kötelezettség teljesítése)
  4. a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja szerint az adatkezelés az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges (a továbbiakban: Jogos érdek)

A kezelt adatok köre: az ügyfél által megadott jelszó, kapcsolattartó vezeték- és keresztneve, e-mail cím, telefonszám, szállítási cím és név, számlázási név és cím , cégnév, adószám, fizetési mód, megjegyzés, a regisztráció időpontja, regisztrációkori IP cím.

Az érintettek köre: A webshop weboldalon regisztrált valamennyi Felhasználó.

Az adatkezelés célja: a Szolgáltató által üzemeltetett weboldal teljes körű használata, pl. szolgáltatás nyújtására, vásárlásra irányuló szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése. A Felhasználó külön hozzájárulása esetén a Szolgáltató kezelheti a Felhasználók fent meghatározott személyes adatait hírlevél vagy más, direkt marketing küldemény továbbítása céljából.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: A regisztráció törlésével azonnal, illetve az érintett kérése esetén bármikor. A Szolgáltató tájékoztatja ugyanakkor a felhasználókat arról, hogy a hozzájárulás visszavonása esetén a weboldal használatát nem tudja biztosítani, így az egyben a regisztráció törlésének is minősül.

A Szolgáltató tájékoztatja ugyanakkor a felhasználókat arról, hogy a számviteli bizonylatok esetében a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján 8 évig meg kell őrizni a számviteli bizonylatokat, amely egyben az abban foglalt adatok kötelező megőrzési idejének is minősül.

A fentieken túlmenően a Szolgáltató mindaddig megőrzi a fent meghatározott adatokat, ameddig azokat a mindenkor hatályos jogszabályok előírják.

A kvantwebshop a KVANT Kft. regisztrációval rendelkező Felhasználóknak időről időre rendszerüzeneteket küldhet. Rendszerüzenet minden olyan üzenet, amely a kvantwebshop webáruház működésével, esetleges szolgáltatás kimaradásaival, karbantartásával, a kvantwebshop webáruház funkcióival, meglévő és új funkcióinak változásával, új funkcióival, a kvantwebshop webáruházban elérhető szolgáltatások körével és igénybevételének módjával, az Általános Felhasználási Feltételekkel, az Adatkezelési tájékoztatóval vagy azok módosításával,  a Felhasználók kvantwebshop webáruházzal kapcsolatos jogaival, kötelezettségeivel, igénybe vett szolgáltatásokkal kapcsolatos, beleértve az egyes igénybe vett szolgáltatásokról küldött visszaigazoló üzeneteket, igazolásokat, értesítéseket, megerősítéseket, elektronikus nyugtákat, számlákat is.

KI KEZELI A SZEMÉLYES ADATAIT, ÉS KI FÉR HOZZÁ AZOKHOZ?

Az adatkezelő

Az 1. pontban meghatározott adataid adatkezelője a KVANT Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (Cg.: 13 09 076164; székhely: 2314 Halásztelek, Béke u. 50.), melynek elérhetőségei és cégadatai az alábbiak:

KVANT Kft.

Cégjegyzékszám: 13 09 076164
Adószám: 12283611-2-13
Székhely: 2314 Halásztelek, Béke u. 50.
Képviselője: Hencsei Zoltán ügyvezető
E-mail cím: info@kvant.hu
Telefonszám: +36 1 371 0760
Adatvédelmi nyilvántartási azonosító: 04490-0001

A KVANT Kft. részéről adataidhoz a Kvant webshop kezelésére megbízott munkavállalók férnek hozzá abban a körben, amely munkájuk elvégzéséhez feltétlenül szükséges.

Adatfeldolgozók

Adatai kezeléséhez, tárolásához különböző vállalkozásokat veszünk igénybe, akikkel a jogszabályoknak megfelelően adatfeldolgozói szerződést kötöttünk. Az alábbi adatfeldolgozók végzik adataid feldolgozását:

  • UNAS Online Kft., Sopron, Kőszegi út 14, 9400, webáruház motor biztosítása
  • Kulcs-Soft Nyrt., Budapest, Mészáros u. 13, 1016, vállalatirányítási rendszer
  • CYBER Systems Kft., Budapest, Victor Hugo u. 18-22, 1132, IT infrastruktúra biztosítása, honlapüzemeltetés, rendszergazdai tevékenység
  • MailChimp (USA), Atlanta, Georgia, USA, The Rocket Science Group, LLC, Hírlevélküldő rendszer biztosítása, (hírlevelek küldése, hírlevél adatbázisban az e-mail címek tárolása)
  • Facebook, Inc. (USA), Palo Alto, California, USA, Profilalkotás, hirdetés, analitikai és mérési szolgáltatás, viselkedésalapú reklám megjelenítése
  • GOOGLE LLC. (USA), Mountain View, California, USA, Profilalkotás, hirdetés, analitikai és mérési szolgáltatás, viselkedésalapú reklám megjelenítése
  • K&H Bank Zrt., 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9., bankkártyás fizetés biztosítása

A külföldre történő adattovábbítással kapcsolatos információk:

A Google LLC és tagvállalatai és a Facebook, Inc. szerepel az Európai Bizottság GDPR 45. cikk szerinti megfelelőségi határozata és a 2016/1260 bizottsági végrehajtási határozatában, valamint az ezek alapján felállított USA - EU Privacy Shield List-en, azaz az ide történő adattovábbítás nem minősül Európai Unión kívüli, harmadik országba történő adattovábbításnak és ahhoz nem szükséges az érintettek külön engedélye, valamint az oda történő adattovábbítás a GDPR 45. cikke alapján megengedett. Ezen vállalkozások vállalták a GDPR-nak való megfelelést.

KI A KVANT KFT. ADATVÉDELMI TISZTVISELŐJE ÉS MIK AZ ELÉRHETŐSÉGEI?

Kovách Kamilla

Elérhetőségei:

e-mail címe: kovach.kamilla@kvant.hu

postacíme: 1116 Bp., Temesvár u. 19-21.

AZ ÉRINTETTEK ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGAINAK ISMERTETÉSE:

Hozzáférési jog: tájékoztatást kérhet arról, hogy milyen adatait, milyen célra, mennyi ideig kezeljük, kinek adjuk át, honnan származnak az általunk kezelt adatai.

Helyesbítési jog: ha adatai változnak, vagy rosszul rögzítettük őket, kérheti adatai helyesbítését, javítását, pontosítását.

Törlési jog: a jogszabályban meghatározott esetekben kérheti, hogy az általunk kezelt adatait töröljük.

Adatkezelés korlátozásához való jog: a jogszabályban meghatározott esetekben kérheti, hogy az adatkezelést korlátozzuk.

Adathordozhatósághoz való jog: az info@kvant.hu címre küldött e-maillel kérheti adatai hordozását, miszerint kiadjuk a jogszabályban meghatározott típusú adatait, vagy ilyen külön kérés és felhatalmazás alapján adjuk át közvetlenül más, Ön által megjelölt szolgáltatónak.

Fenti kérelmei benyújtása esetén a jogszabályban meghatározottak szerint járunk el és egy hónapon belül tájékoztatjuk arról, hogy milyen intézkedéseket hoztunk a kérelme alapján.

Hozzájárulás visszavonásához való jog: amikor adatait hozzájárulása alapján kezeljük, akkor bármikor joga van a hozzájárulását visszavonni, amely azonban nem érinti a hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűségét.

Panasz jog: amennyiben adatkezelésünkkel kapcsolatban jogsérelem éri, joga van panaszt benyújtani az illetékes felügyeleti hatósághoz:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Honlap: http://naih.hu
Postacím: 1374  Budapest, Pf.: 603.
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu
Telefonszám: +36 (1) 391-1400

A fentieken túlmenően továbbá a Fővárosi Törvényszék előtt keresetet indíthat a KVANT Kft.-vel szemben a személyes adatok védelme megsértése esetén.

Tiltakozási jog: Amennyiben a fentiek alapján adatait jogos érdeken alapuló adatkezeléssel kezeljük, külön tiltakozhat ezen jogos érdekből történő adatkezeléssel szemben.

A profilalkotási célú adatkezeléssel szemben is tiltakozhat.

Tiltakozás esetén ezen személyes adatait nem kezeljük tovább.

A következő adatok módosítását lehet elvégezni a weboldalon: Jelszó, kapcsolattartó vezeték- és keresztneve, e-mail cím, telefonszám, szállítási cím és név, számlázási név és cím, fizetési mód, megjegyzés. A személyes adatok törlését, vagy módosítását az alábbi módokon tudja az érintett kezdeményezni:

- postai úton a 1116 Bp., Temesvár u. 19-21.  - KVANT Kft. címen,

- e-mail útján az info@kvant.hu e-mail címen

A WEBSHOP ÜZEMELTETÉSÉVEL ÖSSZEFÜGGŐ, A SZOLGÁLTATÓ ÁLTAL KÖVETETT EGYÉB ALAPELVEK

(nem kizárólagos felsorolás):

- A Szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A Szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

- A Szolgáltató az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtására irányuló szerződésből származó díjak számlázása céljából kezelheti az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos természetes személyazonosító adatokat, lakcímet, valamint a szolgáltatás igénybevételének időpontjára, időtartamára és helyére vonatkozó adatokat.

- A szolgáltató a szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos adatokat bármely egyéb célból - így különösen szolgáltatása hatékonyságának növelése, az igénybe vevőnek címzett elektronikus hirdetés vagy egyéb címzett tartalom eljuttatása, piackutatás céljából - csak az adatkezelési cél előzetes meghatározása mellett és az igénybe vevő hozzájárulása alapján kezelhet.

Az adatok törlése: A kezelt adatokat a Szolgáltató törli a szerződés létrejöttének elmaradása esetén, a szerződés megszűnését, valamint a számlázást követően (a jogszabály által kötelezően előírt adatmegőrzés esetétől eltekintve). Az adatokat a Szolgáltató törli továbbá, ha az adatkezelési cél megszűnt, vagy a felhasználó így rendelkezik. Törvény eltérő rendelkezése hiányában az adattörlést haladéktalanul el kell végezni.

A szolgáltatónak biztosítania kell, hogy az igénybe vevő az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás igénybevétele előtt és az igénybevétel során bármikor megismerhesse, hogy a szolgáltató mely adatkezelési célokból mely adatfajtákat kezel, ideértve az igénybe vevővel közvetlenül kapcsolatba nem hozható adatok kezelését is.

COOKIE-K (SÜTIK) KEZELÉSE

A kvantwebshop honlap meglátogatásakor és a szolgáltatások igénybevétele során apró programokat, úgynevezett sütiket vagy cookie-kat helyezünk el a Felhasználó böngészőjében és HTML-alapú e-mailekben a jelen adatkezelési tájékoztatónak megfelelően.

Általánosságban a cookie egy olyan apró fájl, amelyet betűk és számok alkotnak, és amelyet a Felhasználó eszközére küldünk szerverünkről. A cookie lehetővé teszi annak felismerését, hogy a Felhasználó mikor jelentkezett be utoljára a honlapra, a fő célja a cookie-nak az, hogy lehetővé tegye a Felhasználó számára egyéniesített ajánlatok, reklámok Felhasználónak való elérhetővé tételét, amelyek személyre szabják a Felhasználói élményt a honlap használata során és a Felhasználó személyes szükségleteit fejezik ki.

A cookie-k számos más hasznos célra is használhatók.

  • Biztonság: a biztonság támogatása és lehetővé tétele, és a kvantwebshop segítése a jogsértő magatartások észlelésében.
  • Preferenciák, tulajdonságok és szolgáltatások: a cookie-k képesek megmondani a kvantwebshopnak, hogy a Felhasználó melyik nyelvet preferálja, mik a Felhasználó kommunikációs preferenciái, segítenek a Felhasználónak formanyomtatványok kitöltésében a honlapon, könnyebbé téve azokat.
  • Hirdetés: a kvantwebshop cookie-kat alkalmazhat arra, hogy megmutassák a Felhasználónak a releváns hirdetéseket a honlapon és azon kívül is. Olyan cookie-k alkalmazása is előfordulhat, amelyek megmutatják, hogy vajon a Felhasználók, akik láttak egy reklámot a honlapon, később meglátogatják-e a hirdető weboldalát.
  • Teljesítmény, analitika és kutatás: az ilyen cookie-k segítenek a kvantwebshopnak annak megismerésében, hogy a különböző helyeken hogyan teljesít a honlap. Olyan cookiekat is alkalmazhat a kvantwebshop, amelyek értékelik, javítják, kutatják a honlapot, a termékeket, funkciókat, szolgáltatásokat, beleértve, amikor a Felhasználó belép a honlapra más honlapokról, vagy eszközöket, mint például a Felhasználó számítógépe vagy mobileszköze.

A sütik alkalmazásával összefüggésben irányadónak tekintjük az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak a személyes adatok feldolgozása vonatkozásában az egyének védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló 95/46/EK irányelv (a továbbiakban: Adatvédelmi Irányelv) 29. cikke szerint létrehozott Adatvédelmi Munkacsoport – amely az adatvédelemmel, valamint a magánélet védelmével kapcsolatos kérdésekkel foglalkozó független európai tanácsadó szerv, amelynek az uniós joggal kapcsolatos véleménye alapjául szolgál valamennyi tagállam nemzeti jogszabályainak értelmezéséhez - a sütikhez való hozzájárulás alóli mentességről szóló 2012/4. számú véleményében (a továbbiakban: 2012/4. számú vélemény) foglaltakat.

A 2012/4. számú véleményben szereplő csoportosítás alapján nem szükséges beszerezni a hozzájárulást az alábbi süti típusokhoz, hanem ezek alkalmazásáról elegendő csak tájékoztatást nyújtani a Felhasználó részére.

  • a felhasználó által rögzített adatokat tároló sütik („user-input cookies”)
  • hitelesítési munkamenet-sütik („authentication cookies”)
  • felhasználóközpontú biztonsági sütik („user centric security cookies”)
  • multimédia-lejátszó munkamenet-sütik („multimedia player session cookie”)
  • terheléskiegyenlítő munkamenet-sütik („load balancing session cookies”)
  • a felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet-sütik („user interface customization cookies”).

A fentiek alapján az általunk alkalmazott sütik típusai:

 

  1. a)      Az oldal működéséhez szükséges sütik (Alapvető cookie-k):
  • a felhasználó által rögzített adatokat tároló sütik („user-input cookies”): ezek olyan munkamenet-sütik, amelyek munkamenet-azonosítóra (egy véletlenszerű ideiglenes azonosítószámra) épülnek, és amelyek legkésőbb a munkamenet végén, a böngészőből való kilépéskor lejárnak. Ők a felhasználói adatbevitelt biztosítják, vagyis a felhasználó tevékenységéhez kötődnek a szolgáltatóval történő üzenetváltások (pl. formanyomtatvány kitöltéséhez, vagy egy gombra való kattintás) során.
  • multimédia-lejátszó munkamenet-sütik („multimedia player session cookie”): a videó vagy audió tartalom visszajátszásához szükséges technikai adatok (képminőség, a hálózati kapcsolat sebessége és a pufferelési paraméterek) tárolására használjuk. Ezek a sütik is lejárnak a böngészőprogramból történő kilépéskor.
  • közösségi tartalommegosztó sütik: lehetővé teszik, hogy a közösségi hálózat felhasználói megoszthassák az általuk kedvelt tartalmakat az ismerőseikkel. Ezek a sütik törlődnek, amikor a felhasználó „kijelentkezik” a közösségi hálózati platformról, illetve lezárja a böngészőt.
  1. b)     „Kényelmi szolgáltatásokhoz” szükséges sütik (Funkcionális cookie-k):

Az ilyen célokkal rendelkező sütik nem tekinthetők „feltétlenül szükségesnek” a felhasználó által kifejezetten kért szolgáltatások nyújtásához, ezért külön jóváhagyás szükséges a használatukhoz.

  • Közösségi tartalommegosztó nyomon követési sütik: amennyiben közösségi hálózatok tagjai bejelentkezett állapotban jóváhagyták az adott közösségi hálózat beállításánál a „követést”, például viselkedés-alapú reklámok megjelenítéséhez.
  • Saját látogatáselemzők: a látogatáselemzők a weboldal látogatottságát mérő statisztikai eszközök, sütiket alkalmaznak. Ezek az eszközök megbecsülik az egyedi látogatók számát, azonosítják a keresőmotorokon leggyakrabban használt azon kulcsszavakat, amelyek az adott weboldalhoz vezetnek, illetve nyomon követik egyes webnavigációs kérdéseket. Ők kizárólag saját összesített statisztikákra vonatkozó célokra, a látogatói igények gyorsabb, pontosabb kiszolgálására szolgálnak.
  1. c)      Teljesítmény méréshez szükséges sütik (Teljesítménycookie-k):

Analitikai célú sütik kezelése (Google Analytics): jelen weboldal a Google Analytics a Google Inc. („Google”) elemző-szolgáltatását alkalmazza. A Google Analytics (a továbbiakban: GA) a felhasználók számítógépén tárolt „sütik” (lásd fentebb), szövegfájlok segítségével elemzi a webhelyen létrejött felhasználói interakciókat, vagyis ezek a sütik információt gyűjtenek a weboldal használatáról, pl. a látogató melyik oldalt nézte meg, hova kattintott, hány oldalt keresett meg, milyen hosszú volt az egyes megtekintések ideje, milyen hibaüzenetekkel találkozott stb. Az Analytics szolgáltatás igénybevétele keretében a kvantwebshop nem gyűjt személyes adatokat, nem tárolja az Ön nevét vagy lakcímét, a gyűjtött adatok nem alkalmasak az Ön azonosítására. Ezek a sütik nem tudják – és nem is akarják – konkrétan beazonosítani a látogatókat (az éppen használt IP címet is csak részben rögzítik). A „sütikben” tárolt, weboldal használatára vonatkozó információk a Google USA szervereire kerülnek átvitelre és tárolásra.

A fenti információkat a Google a webhelyek üzemeltetőjének megbízásából dolgozza fel, hogy kiértékelje a felhasználók holnap-látogatási szokásait, riportokat állítson össze a webhelyek használatának gyakoriságáról, és további, a használattal összefüggő szolgáltatásokat teljesítsen az üzemeltető felé. Ennek ellenére Ön bármikor úgy dönthet, hogy letiltja a weboldalon belüli anonim böngészési tevékenységet figyelő analitikai célú sütiket.

A sütik tárolása a böngésző-szoftver megfelelő beállításával megakadályozható.

Azok a látogatóink, akik nem szeretnék, hogy a Google Analytics jelentést készítsen a jelen honlapon folytatott tevékenységükről, telepíthetik a Google Analytics ún. letiltó böngészőbővítményét. Ez a kiegészítő arra utasítja a Google Analytics -t, hogy ne küldjenek látogatási információt a Google számára. Ha le szeretné tiltani a Google Analytics webes tevékenységét, keresse fel a Google Analytics letiltó oldalát, és telepítse a bővítményt böngészőjéhez. A bővítmény telepítéséről és eltávolításáról további tájékoztatásért tekintse meg az adott böngészőhöz tartozó súgót.

Kérjük, figyeljen arra, hogy a letiltó böngészőbővítmény csupán közvetlenül a letöltésre használt böngésző és számítógép esetében fut, a letöltést követően már ne deaktiválja vagy törölje a letiltó bővítményt, ellenkező esetben a böngészője helyreállítja magát és Google Analytics alkalmazás újra működőképes lesz. Az adatgyűjtés a Google Analytics-on keresztül is megakadályozható. Ebben az esetben egy „Opt-Out-Süti” lesz a számítógépére helyezve, ami a jövőbeli látogatási információk gyűjtését megakadályozza.

  1. d)     „Remarketing” sütik (Hirdetési cookie-k):

A kvantwebshop a látogatószám növelése céljából a Google Ads és a Facebook Pixel hirdetési célú szolgáltatását (úgynevezett remarketing sütiket) használja. Ezek segítségével célzott hirdetések jeleníthetők meg az oldal látogatói számára. A Google Ads a Google kattintás alapú hirdetési rendszere, amely az internet felhasználók szármára keresési és böngészési szokásaik alapján személyre szabott hirdetéseket jelenít meg. A Facebook Pixel szolgáltatáshoz a felhasználói eszközökön cookie elhelyezése szükséges. A Facebook és a Google ezen adatkezelési tevékenységét a Facebook és a Google fiókodban szabályozhatod és állíthatod be.

Az adatokat ezek a sütik személyhez nem kötik. A hirdetések megjelenítését az Ön további böngészési szokásainak függvényében a hirdetők végzi.

A cookie-k ellenőrzése, irányítása:

A legtöbb böngésző lehetővé teszi, hogy a Felhasználók kontrollálják a beállításokon keresztül a cookie alkalmazását. Mindazonáltal, ha a Felhasználó korlátozza a honlapot a cookie használatában, az ronthatja a felhasználói élményt, mivel az nem kerül többé a felhasználóra személyre szabásra. A felhasználó ezen kívül leállíthatja a személyre szabott beállítások mentését is, mint például a bejelentkezési információkét.

Ha a Felhasználó nem kívánja, hogy a kvantwebshop cookie-kat alkalmazzon, amikor meglátogatja a honlapot, a felhasználó a beállítások menüpontban megszüntetheti egyes cookiek alkalmazását. Annak érdekében, hogy a kvantwebshoptudomást szerezzen arról, hogy a felhasználó letiltotta egyes cookiek használatát, a kvantwebshop letiltási cookiet helyez el a Felhasználó eszközén, így a kvantwebshop tudni fogja, hogy nem helyezhet el cookiekat akkor, amikor a Felhasználó következő alkalommal meglátogatja a honlapot. Ha a Felhasználó nem kíván cookiekat kapni, a Felhasználó megváltoztathatja a böngésző beállításait a számítógépén. Ha a Felhasználó a böngésző beállítások megváltoztatása nélkül használja a honlapot, a kvantwebshop úgy tekinti, hogy a Felhasználó a honlapon bármilyen cookie küldéséhez hozzájárul. A honlap cookiek nélkül nem működik megfelelően.

A cookiekról való több információ szerzéséhez, beleértve a cookiek fajtáját, kezelését és törlését, látogassa meg a www.allaboutcookies.org honlapot.

 

 

HÍRLEVÉL, DM TEVÉKENYSÉG

A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a, illetve az Info tv. 5. § (1) a) pontja értelmében Felhasználó előzetesen és kifejezetten hozzájárulhat ahhoz, hogy Szolgáltató reklámajánlataival, egyéb küldeményeivel a regisztrációkor megadott elérhetőségein megkeresse, illetve, hogy a Szolgáltató a személyes adatait reklámajánlatok küldése céljából kezelje.

Az adatkezelés jogalapja: az A Felhasználó korlátozás és indokolás nélkül, díjmentesen leiratkozhat az ajánlatok küldéséről. Ebben az esetben Szolgáltató minden - a reklámüzenetek küldéséhez szükséges - személyes adatát haladéktalanul törli nyilvántartásából és további reklámajánlataival nem keresi meg a Felhasználót. Felhasználó a reklámokról leiratkozhat az üzenetben lévő linkre kattintva vagy szándékát jelezve az info@kvant.hu email címen.

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: név, e-mail cím, dátum, időpont.

Az érintettek köre: A hírlevélre feliratkozó valamennyi érintett.

Az adatkezelés célja: reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek küldése az érintett részére, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről, akciókról, új funkciókról stb.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig, azaz a leiratkozásig tart az adatkezelés.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai, illetve külön írásbeli adatfeldolgozási szerződés esetén az adatkezelő által igénybe vett alvállalkozók kezelhetik, a mindenkor hatályos adatvédelmi jogszabályok betartásával.

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintett bármikor, feltételek nélkül leiratkozhat a hírlevélről.

Az érintett kérhet az adatkezelőtől tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, kérheti a személyes adatainak a helyesbítését, törlését vagy zárolását.

A Szolgáltató, mint adatkezelő köteles a tájékoztatási kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában megadni az ügyfél által kért tájékoztatást.

Amennyiben a Szolgáltató által kezelt adataival kapcsolatban bármilyen kérdése, kételye van, illetve adataival kapcsolatban felvilágosítást kér, ezt megteheti elektronikus levélben, amely az info@kvant.hu e-mail címre küldendő.

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak, illetve jogorvoslati lehetőségeinek részletes kifejtését az Érintettek jogai és a Jogorvoslat fejezetek tartalmazza.

A reklámozó, a reklámszolgáltató, illetve a reklám közzétevője – a hozzájárulásban meghatározott körben - a náluk hozzájáruló nyilatkozatot tevő személyek személyes adatairól nyilvántartást vezet. Az ebben a nyilvántartásban rögzített - a reklám címzettjére vonatkozó - adat csak a hozzájáruló nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően, annak visszavonásáig kezelhető, és harmadik fél számára kizárólag az érintett személy előzetes hozzájárulásával adható át.

ADATTOVÁBBÍTÁS

Az adattovábbítás jogalapja: az érintett hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Jelszó, kapcsolattartó vezeték- és keresztneve, e-mail cím, telefonszám, szállítási cím és név, számlázási név és cím, cégnév, adószám, fizetési mód, megjegyzés, a regisztráció időpontja, regisztrációkori IP cím.

Az érintettek köre: Aki feliratkozik a kvantwebshop hírlevél listájára.

Az adatkezelés célja: A webshop ajánlatainak, akcióinak továbbítása ügyfeleink számára.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelés az érintett hozzájáruló nyilatkozatának visszavonásáig tart.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat adatfeldolgozóként az alábbiak kezelhetik, a vonatkozó jogszabályok tiszteletben tartásával:

Tárhely-szolgáltató:

UNAS Online Kft.,

Sopron, Kőszegi út 14.

Telefon: +36 99 200 200

Központi e-mail: unas@unas.hu

A csomagok kiszállítását a következő futárszolgálatok végzik:

 

 

 

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintett kérhet az adatkezelőtől tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről, kérheti a személyes adatainak a helyesbítését, törlését vagy zárolását.

A Szolgáltató, mint adatkezelő köteles a tájékoztatási kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában megadni az ügyfél által kért tájékoztatást.

Amennyiben a Szolgáltató által kezelt adataival kapcsolatban bármilyen kérdése, kételye van, illetve adataival kapcsolatban felvilágosítást kér, ezt megteheti: elektronikus levélben, mely az info@kvant.hu e-mail címre küldendő. Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak, illetve jogorvoslati lehetőségeinek részletese kifejtését az Érintettek jogai és a Jogorvoslat fejezetek tartalmazza.

Az adattovábbítás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontja, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

ADATBIZTONSÁG

Az adatkezelő köteles az adatkezelési műveleteket úgy megtervezni és végrehajtani, hogy biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét.

Az adatkezelő, illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozó köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Info tv., valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.

Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

A különböző nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítani kell, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok – kivéve, ha azt törvény lehetővé teszi - közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.

A személyes adatok automatizált feldolgozása során az adatkezelő és az adatfeldolgozó további intézkedésekkel biztosítja:

  1. a jogosulatlan adatbevitel megakadályozását;
  2. az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását;
  3. annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják;
  4. annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely személyes adatokat, mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe;
  5. a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát és
  6. azt, hogy az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.

Az adatkezelőnek és az adatfeldolgozónak az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel kell lenni a technika mindenkori fejlettségére. Több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt kell választani, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene az adatkezelőnek.

A fenti elveknek megfelelően, részletes titoktartási szabályzattal rendelkezünk az általunk kezelt adatok, információk biztonságának biztosítása érdekében, amely valamennyi munkavállalónkra kötelező, és amelyet valamennyi munkavállalónk ismer és alkalmaz.

A munkavállalóinkat az adat- és információbiztonság követelményeire vonatkozóan is képezzük.

A személyes adatokat földi szerveren tároljuk, amelyhez szigorú jogosultságkezelési szabályok alapján csak nagyon korlátozott személyi, alkalmazotti kör férhet hozzá. Informatikai rendszereinket időről időre, visszatérően és rendszeresen teszteljük és ellenőrizzük az adat- és IT biztonság megteremtése és fenntartása érdekében.

Az irodai munkaállomások jelszóval védettek.

A kvantwebshop valamennyi rendszerére, rendszerelemére kiterjedő, rendszeres és folyamatos kártékony szoftverek elleni védelem biztosított.

A programok, alkalmazások és eszközök tervezése, fejlesztése, tesztelése és üzemeltetése során a biztonsági funkciókat kiemelten kezeljük.

A fizikai adatbiztonság megteremtése érdekében az irodahelyiség őrzés-védelme 7/24-ben biztosított.

HOGYAN MÓDOSÍTJUK A JELEN ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓT?

Amennyiben a kezelt adatok köre, az adatkezelés többi körülménye változik, a jelen adatkezelési tájékoztatót a GDPR előírásainak megfelelően 30 napon belül módosítjuk és közzétesszük a www.kvantwebshop.hu weboldalon, és a honlapon értesítjük a változásról. Kérjük, hogy minden esetben gondosan olvassa el az adatkezelési tájékoztató módosításait, mert fontos információkat tartalmaznak személyes adatai kezeléséről.

Utolsó módosítás dátuma: 2021. március 10. kvantwebshop.hu – Minden jog fenntartva.